Musiikki

MUSIIKKINI TAUSTAA

Vanhempani olivat musikaalisia. Äidilläni oli absoluuttinen sävelkorva, kouluikäisenä hän oli hämmästyttänyt laulamalla suoraan nuoteista. isäni puolestaan oli nuorempana soittanut viulua. Muistan, että jo alle kouluikäisenä halusin aina mukaan klassisen musiikin konsertteihin. Musiikin intohimoisesta kuuntelusta ohjauduin aktiiviseen musisoimiseen legendaarisen pettaja Unto Sahan pianotunneilla, joilla ihastuin erityisesti Frederik Chopinin sävelkieleen. Kasvatusopillisessa korkeakoulussa sain opetusta musiikin teoriassa ja musiikin pedagogiikassa, josta vastasi pianisti ja musiikkipedagogi Olavi Ingman. Korkeakolun soitonopettajilta sain eriytyvää pianonsoiton opetusta kahden vuoden ajan. 

Omassa soitossani minua on viehättänyt kaikenlainen muuntelu ja musiikillisten aiheiden vapaa improvisointi. Se on lopulta johtanut minut oman musiikin säveltämiseen.

 

 Tulossa tähän:  Pekka Lammivaaran sävellyksiä ja sanoituksia.

 Sivun "Kuuntele" kautta pääset tutustumaan Lammivaaran musiikkiin. Kuultavina ovat mezzosopraano Leena Riihimäen ja pianisti Tuomas Juutilaisen esittämänä kappaleet: "Rauha" - sanat Eino Leino,  ja  "Mirabeaun silta" - Pekka Lammivaaran sanoitus pohjautuu Guillaume Apollinairen runoon.