Mietteitä

Selfie 2016.

 

"Mitä luovempi ala ja mitä yksinkertaisimmat välineet, sitä vähemmän on koulutuksella saavutettavissa. Esimerkiksi sivellin on yksi kaikkein yksinkertaisimmista työvälineistä. Varsi ja karvat. Samoin palettiveitsi. Mutta kumma kyllä, kukaan ei pysty neuvomaan toiselle ihmiselle, miten niitä on liikuteltava, että kankaalle syntyisi taidetta."

"Maalaus on aivan muuta kuin väritetty piirros. Jälkimmäisestä puuttuu maalauksellisuus.Tarkka pohjapiirroskin johtaa helposti väritettyyn piirrokseen, jolloin maalaus jää syntymättä. 

"Valo antaa maisemalle elämän. Valon puuttuminen maisemasta on sama kuin katseen puuttuminen muotokuvasta. Parhaimmillaan valo luo kuvaan atmosfäärin ja todellisen tilan tunnun."

"Taide ei ole todellisuuden jäljittelyä. Taide luo meille rinnakkaisen todellisuuden."

"Taiteilija etsii kauneuden monimuotoisuutta ja kauneudessa piilevää voimaa."

"Taide ja taiteen tekeminen eivät ole ainoa arvostettava ihmisen toiminnan muoto, joten arvostusta saadakseen ei siis ole tarvetta väittää kaikkea tekemäänsä taiteeksi."

 "Se kaikkein hienoin, mitä teoksissa voi olla, se on usein vaikeasti selitettävissä, sillä kuvataide kuten musiikkikin jatkaa siitä, mihin sanat loppuvat."

                                                         Pekka Lammivaara  (2017)